foto's van Binti

                     B Alice

                      Memicedaiska Binti Forba 19-02-2019                            foto; Alice v Kempen.

Via deze link komt u bij foto's van Binti.  Onder het kopje van fotoboek en onder Garbi en Gwenda en onder nesten bij het G-nest haar eerste nest, G-nest nu kunt u haar regelmatig zien.

 


2020-09-15.

02-03-2012 Memicedaiska Binti-Forba 15-09-2020

 

Onze Lieve Trouwe Mooie Binti. Wat missen we haar. Ze werd in onze handen geboren rond de klok van 8:45 in een nest van 9 pups. Zij mocht blijven omdat twee Leo’s zoveel meer nog is dan 1. Ze was een heel trouwe eigenzinnige dame. Mijn boef! Maar o, wat had ze er een kop op. Ze wist wat ze wilde en deed dat ook. Lief, heel lief voor wie lief voor haar waren, maar als iemand, mens of hond, haar ooit iets had aangedaan dan vergat ze dit nooit! Ze was altijd bij ons ging overal mee naar toe, veel wandelen en dan steeds even de neus tegen je hand zetten van : hé daar, ik ben er ook hoor!” en veel mee op vakantie, heerlijk kamperen en je door iedereen laten knuffelen en fotograferen. Soms was zij meer de attractie dan alle oude gebouwen. Haar foto’s moeten over de hele wereld zijn, maar als ze er mee klaar was ging ze weg en ergens anders liggen, nooit boos. Aan Binti kon ik ook mijn geheimen kwijt. Zij bewaarde ze. Haar grootste hobby was zwemmen en rond rollen in het zand. Het meeste hekel had ze aan shows lopen,. Dat was duidelijk te zien in de ring. Toen ze 2,5 jaar oud was, kreeg ze een nest pups. Vier weken voor de pups geboren zouden worden overleed haar moeder Themba. Ze moest plots op eigen benen staan. Wat een rouw zagen we in haar. Het nest bracht ze met al haar liefde groot en wat een mooie pups zijn dit geworden. Garbi mocht blijven om zo haar en ons verdriet te doen verzachten. Ze waren samen een heerlijke twee-eenheid, maar ook zo verschillend. Nu moet Garbi zonder haar moeder verder en wij ook. Samen hebben we de laatste uren bij Binti gelegen. Wij zijn Rudy Smets Dierenkliniek de Heuvel zo dankbaar dat we Binti mee naar huis konden nemen, na een zware operatie. Binti had zelf aangegeven: Ik wil naar huis. Daar is ze 8 uur later in onze armen overleden.

We zullen je nooit vergeten.


 

15 juni 2019 De jaarlijkse Kampioens Club Match is vandaag op het Erkermederstrand. Binti gaat vandaag alleen mee. Dochter Garbi is 6 weken drachtig dus blijft thuis. Wissel vallig weer maar droog dat doet haar goed. De keurmeester deze dag in de Fokkersklas is mevr Kusters. Zij plaatst Binti met een Zeer Goed. In de fokkerij klas staat Binti ook en worden ze tweede.

binti kcm     binti kcm   binti kcm

 12 juni 2016 Vandaag het Jubileum van de L.H.C.N. 50 jaar KCM op het Erkemederstrand. Binti en Garbi gaan er heen. Het is warm en benauwd dus Binti heeft zoiets van laat mij maar in de schauduw onder de tafel van de winkel liggen. Maar helaas voor haar moet ze toch mee. In de ring laat ze duidelijk haar hoofd hangen en showd ze zich niet. Ze krijgt een mooi rapport van Mevr. van Nimwegen met een zeer goed. Later nog een keer de ring in voor de fokkerij groep van Memicedaiska deze groep wordt tweede. Met dank aan Ida Lems die toch steeds weer mooie en goede honden fokt.

                kcmfok                             kcm2016fokpr meer foto's

20 mei 2016. Door familie omstandigheden hebben wij Binti niet laten dekken.

26 april 2016. HBS uit waaien op Grevelinge.

binti grevelinge HBS

30 maart 2016 Binti is een maand vroeger loops geworden dan verwacht. Toch gaan we vol spannin het traject voor dekking in.

6 januari 2016

18 december 2015. Wij zijn Bruidshonden. 

trouwdag

Hoera onze baas gaat trouwen en dat wil hij alleen doen als wij Bruidshonden mogen zijn! 

Gelukkig vind zijn vriendin dit goed, Zij houdt namelijk heeeel erg veel van onze baas en moet ons dus ook wel lief vinden.

Een dag van te voren begint het allemaal al. Eerst gaan wij Binti en Garbi naar de trimsalon niet leuk. Wij doen alles om er mooi uit te zien, toch?? Jose maakt samen met Annemarieke echt mooie Leo's van ons. Daarna naar huis en dan gaat de reis beginnen. Wij vertrekken helemaal naar Friesland. Wij wonen in Brabant, dus ja, dat is even rijden. Daar super tof joh, 2 huizen voor ons met heel de familie. Iedereen begroeten en dolle pret maken. Nou ja, niet echt alles was dikke pret. Er was daar ook een hele mooie zwemvijver. Laten we daar nu niet in mogen! En dat omdat we nog mooi moeten blijven voor de bruiloft voor morgen. Maar dat komt vast nog wel goed dit weekend. Ja, zolang blijven we hier met elkaar. 

Dan is het zover de 18de even goed uit gelaten door Anton. Even borstelen en dan krijgen wij een mooie blauwe strik met sterren. Dat wil Hester graag. Alle mensen maken zich mooi. Wij mogen niemand meer begroeten of knuffelen. Best lastig hoor, als je iedereen zo lief vind! Baas Anne ziet er echt top uit.

Hij gaat weg naar zijn Bruid en wij gaan ook in een andere auto naar het gemeentehuis zegt Annemarieke. Wat een gemeentehuis ook mag zijn, het zal best top worden. Iedereen is vrolijk en gezellig. 

Wauh wat leuk nog meer mensen, maar waar is Anne?? O, die komt zo. Wij moeten eerst rustig mee naar binnen dan komt hij. O daar is hij...... mogen we hem nu bespringen ? Nee ..flauw hoor! Nou ja daar komt Hester en wat heeft die een mooie jurk aan. Daar mogen we ook al niet te dichtbij komen. Nou, wij gaan wel liggen hoor en kijken wel.

Een lang verhaal van Anton en dan gaan ze elkaar kussen en mogen we weer naar buiten. Hoera!!!! Nu mogen we wel naar Anne om hem te feliciteren, dus hup boven op hem. Hij vind dat niet erg, dan wordt zijn pak maar vuil. Hester wil dat niet. Wel jammer hoor, maar ze is lief. Zij heeft namelijk in haar liefdesverklaring verteld dat er voor 90 % zeker wel een hond komt later. Nou wij zullen er voor zorgen dat dit natuurlijk gewoon een LEONBERGER wordt. 

Dan gaan we allemaal foto's maken. Moet dat zo lang duren? Hier vinden wij niets aan en wachten maar. Wij draven op als wij ook op de foto moeten. Komt er een lief klein mannetje uit Kenia naar ons toe. Hij vindt ons lijken op de leeuwen. Nou dat klopt toch ook wel een beetje. Zijn pappa en hij zijn een beetje bang, maar wij zijn lief dus komt het helemaal goed. 

Daarna nog heerlijk voor de open haard gelegen en de geliefden uitgezwaaid. En dan.....HOERA mogen we los en ZWEMMEN. Wijisten het wel, als we lief zijn komt het allemaal goed. De dagen erna veel gewandeld in het natuurgebied en gezwommen. Ook op de kerstmarkt geweest door veel mensen geaaid. Niemand wist wat voor soort honden wij waren. Ja, honden maar niet dat wij Leonbergers zijn en heel lief. Ja en dan is het weekend om en gaan we weer naar huis. Benieuwd of er meer Leo's bruids honden zijn geweest. Binti weet dat haar moeder Memicedaiska Themba 5 jaar geleden de ringen in de kerk heeft gebracht en dan nu wij haar kind Binti en kleinkind Garbi ook bruidshonden!

troud2

 

28 november 2014 De pups zijn geboren het dagboek over de 8 weken dat de pups bij haar zijn is te lezen onder G-nest.

24 oktober 2014 Vandaag de echo bij Binti gemaakt en ze is drachtig! 

21  oktober 2014 de moeder van Binti, Memicedaiska Themba is ingeslapen 7,5 jaar oud. Binti is in verdrietig.

28 september 2014  Binti  is gedekt door Wictoriinan Story of Lion King roep naam Hummer. Een spannende tijd breek aan.

7september 2014 KCM Arnhem  de Nederlanse show. Binti wordt 4de in de fokkersklas.

                                      

25 mei 2014 Kc de Baronie Vandaag maar weer eens een show met Binti gedaan Een zeer goed kreeg ze van de keurmeester. Wij zijn trots en blij met haar. Op de ene foto staat ze met nichtje Daya zij werd reserve met CAC.  

                                      binti tilburg                                                            binti show Tilburg

                                                    Dank je wel Ruben voor het borstelen van deze dames.


december 2013  De "foto" is gemaakt door Carla. Dank je wel!

binti foto shop

 

22 september 2013 Vandaag heeft Binti haar zusje Hanouk en broer H'aston uit Frankrijk weer gezien. Wat een mooie honden zijn dit ook aan het worden.verder waren ook Bodhi, Beertje en Gringo er. Voor Binti was het hoogte punt wel de kind Hond show. Broer Gringo had zijn 2 baasjes Youri en Nick mee genomen om samen als cowboy en paard deel te nemen

                                 .Binti gringo paard

Samen met Moeder Themba en haar broertjes en zusjes werden ze tweede in de nakomelingen klasse!!

 


 

10 september 2013. Binti 18 maanden oud. Haar liefste hobby takken jatten van mijn moeder.

                                               binti 1 1/2


 

10 augustus 2013 Binti heeft voor het eerst een deel van het Pieter Pad gelopen 22 km dolle pret voor haar.Water gek als zij is nam een sprong om in het water te komen ze belande in de modder van de rivier bedding en zakte weg. Doods blik in haar (en mijn ogen) Anton erop af maar gelukkig zakte ze niet verder weg maar kon los komen. Hierbij een foto de andere staan in haar fotoboek

                               .binti pp

6 augustus 2013. Memicedaiska Binti Forba, heeft het ECVO oogonderzoek met goed gevolg ondergaan. Waarbij Memicedaisk Binti Forba ook het niet verplichte glaucoom onderzoek goed heeft ondergaan en goed is bevonden. Dit was stap twee. Volgende maand volgende heupen en in november gedrag en extrieur.

juli 2013 Binti heeft een heerlijke vakantie gehad in de Franse Alpen. Heerlijk gewandeld en naar de sneeuw geklommen en veel gezwommen. Vooral de waterbakken in de dorpen vond ze zeer intressant

 

                                   badderen

Meer vakantie foto's in het fotoboek.

  

30 juni 2013. Na 14 weken training bij Politie Honden Vereniging te Rijen mocht Binti haar proef examen doen.

                                     binti rijen

 

Ja geen echte politie hond maar wel een lieverd die graag speeld en veel aandacht heeft voor haar mede honden en niet voor haar baas. En jammer genoeg deelde deze sprong niet mee in de punten tellig. Lees de uitslagen maar.

PROEFEXAMEN VBZ1

 

Naam deelnemer:­­­­­­ ­­­­­­Annemarieke van Gaalen

 

Naam hond: Binti

 

 

 

 

 

max

min

1

Gedrag tav andere honden diabolo daarna stukje los volgen

7

7

10

5

2

Blijven liggen 2 min in zicht op 10 meter

8

8

10

 

3

Appel op afstand op 1 meter, zit, sta en af

7

14

20

 

4

Volgen a/d voet aangelijnd links, rechts, linksomkeert en rechtsomkeert

7

21

30

 

5

Volgen a/d voet los, figuur 8

6

24

40

20

6

Komen op bevel op 15 meter

7

21

30

15

7

Plaats sturen

4

8

20

 

8

Vlak apport

2

4

20

 

9

Omgang geleider hond

10

10

10

5

 

Totaal:

 

 

 

 

 

Te behalen punten

 

117

190

125

We gaan dus nog meer heel veel oefenen.

 


 

3 december 2012 de eerste sneeuw voor Binti.

                                  binti sneeue

 22-25 oktober 2012.Binti heeft een weekje samen met Keetje bij Bodhi gelogeerd een waar feest voor de 3 dames. Carla en Niels bedankt!!

Wil je mee genieten bekijk het filmpje. http://www.memicedaiska-bodhi-forba.nl/105900889

Op 25 augustus 2012 werd Binti beste pup in Rotterdam.

                                            rotterdam binti

Op 28 juni 2012 heeft Binti haar eerste echte zwemles van haar moeder Themba en nichtje Keetje gehad sinds dien is ze een echte water fanaat net als de meeste leonbergers.

 zwemleszwelleszwemles

Meer onder binti:

Social Media

LinkedIn Profiel Volg ons via Twitter Volg ons op Facebook

Laatste nieuws

25 Jan, 2022:Guusje

21 Sep, 2021:Cluny 2021 World Dog show

06 Sep, 2021:B.O.B.

Naaralle recente nieuwsberichten

Laatste wijzigingen

09 Mar, 2023: Garbi

01 Dec, 2022: Nesten

01 Dec, 2022: Home

Naaralle updates

Administrator Login